Vele verschillende soorten glas in Waddinxveen

Laat u adviseren over onze glassoorten

Glas uitkiezen, dat kan nog best lastig zijn. Er is veel keus, wat is het meest geschikt voor uw woning? Glashandel GS Glas in Waddinxveen adviseert u graag over de vele mogelijkheden.

Floatglas

Floatglas wordt ook wel enkelglas genoemd. Het bestaat uit de grondstoffen zand, kalk en soda, die onder hoge temperaturen worden gesmolten. Dit type glas is doorzichtig en erg sterk. Het wordt ook gebruikt bij de productie van isolatieglas. Leverbaar in: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 millimeter.

Draadglas

Bij dit type glas zitten er metalen draden - meestal een legering van ijzer en nikkel – in een vierkant rasterpatroon als bewapening in het glas. Het draad heeft een diameter van ongeveer 0,5 millimeter. Draadglas behoort tot de veiligheidsglassoorten, omdat bij een breuk de scherven door het draadnet bijeen worden gehouden. De glaszetters van GS Glas uit Waddinxveen kunnen draadglas ook in combinatie met isolatieglas toepassen.

Gelaagd glas

Ook gelaagd glas is een veiligheidsglassoort, vanwege de beschermende werking van het glas. Dit type glas bestaat uit meerdere glasbladen die verbonden zijn met één of meerdere kunststof tussenlagen. Wanneer het glas breekt - bijvoorbeeld in geval van een ongeluk of opzettelijke schade zoals een inbraak - blijven de scherven aan de folie plakken. Gelaagd glas kan worden toegepast in combinatie met isolatieglas.

Hardglazen producten

Klep- en draairamen

Bij deze raamsoorten is het hang- en sluitwerk in het glas aangebracht. Een groot voordeel hiervan is dat het een onderhoudsarm product is met een vrijwel onbeperkte levensduur, vanwege het ontbrekende raamwerk. Dit type ramen laat meer licht door in uw huis. De klepramen zijn indien gewenst door ons ook in isolatieglas uit te voeren.

Deuren en puien

Hardglazen deuren en puien zijn bij onze glashandel in diverse uitvoeringen leverbaar. Het product is voor diverse toepassingen bruikbaar, zoals entreepuien, binnendeuren, wanden, douchedeuren en douchecabines.

Keuken achterwanden

Deze glazen wandbekleding bestaat uit gehard glas, waardoor dit type uitermate geschikt is voor achter een warmtebron, zoals een kookplaat. Bij ongeharde glassoorten kan het glas door temperatuurverschillen breken (thermische breuk). Onze hardglazen wandbekleding is leverbaar in diverse ral-kleuren.

Gehard glas

In het algemeen wordt gehard glas - net als gelaagd glas en draadglas - gebruikt voor het waarborgen van de veiligheid. Het glas is tot vijf keer sterker dan gewoon glas. Wanneer er een breuk ontstaat, valt het glas in relatief onscherpe korrels uiteen die geen grote verwondingen kunnen veroorzaken. Glashandel GS Glas in Waddinxveen levert gehard glas ook in combinatie met isolatieglas.

Isolatieglas

Isolatieglas verbetert het wooncomfort in uw huis. Het glas zorgt er namelijk voor dat de warmte beter binnen blijft. Zo hoeft u de verwarming minder vaak aan te zetten, waardoor u kunt besparen op de stookkosten. Een comfortabel gevoel toch?


Dit type glas bestaat uit twee bladen met daartussen een (lucht)spouw. De ruimte tussen de glasplaten wordt gevuld met droge lucht, zodat er een betere warmte-isolatie ontstaat in de ruimte waar het glas is geplaatst. Bij GS Glas is dit type dubbelglas in combinatie met veiligheidsglas mogelijk.

HR++

Dit glas wordt samengesteld uit twee glasbladen, waarvan er één aan de spouwzijde wordt voorzien van een warmtereflecterende coating. Deze coating kaatst als het ware de warmtestraling terug de woning in, terwijl tegelijkertijd daglicht van buiten wordt binnengelaten. Om het verschil in isolatiewaarde aan te geven, is dit type glas te onderscheiden in de klassen HR, HR+, HR++ en (Z)HR+++. U leest het goed, bij ons is HR+++ glas verkrijgbaar. Het verschil met ander isolatieglas is dat er bij dit type glas nog een extra glasplaat is toegevoegd. Het voordeel: een nog beter isolerende ruit waarmee u de warmte in huis perfect reguleert.


Wilt u het huidige (enkel)glas in uw woning vervangen voor HR+++ glas? Laat dit doen door een ervaren glaszetter. Dit type glas is door de extra glasplaat namelijk zwaarder dan ander isolatieglas. De sponning waarin het glas geplaatst moet worden, moet dit gewicht wel kunnen dragen. Wilt u zeker weten of uw woning geschikt is voor HR+++ glas? Een glaszetter van GS Glas uit Waddinxveen komt naar u toe om uw kozijnen te bekijken en te beoordelen of HR+++ bij uw huis geplaatst kan worden.

Veiligheidsglas

Een deur die iets te hard wordt dichtgegooid, kinderen die te dicht bij uw huis met een voetbal spelen of een onwelkome gast in uw huis? Vertrouw dan op de werking van veiligheidsglas. Veiligheidsglas is gemaakt om grote krachten te kunnen weerstaan. Dit type glas wordt vooral gebruikt bij winkels, kantoorgebouwen en banken, maar steeds meer zien huiseigenaren de voordelen ervan in. Veiligheidsglas werkt inbraakvertragend, kogelwerend en letselwerend.


Het glas bestaat uit meerdere lagen glas die gescheiden zijn door een kunststof laag. Wanneer het breekt, zal dit in delen uiteenvallen. De gebroken stukken hebben geen scherpe kanten of grote scherven, zodat grote verwondingen worden voorkomen. Er zijn nog meer voordelen van dit glastype. Zo werken de meeste soorten ook geluiddempend en houdt het veel vormen van uv-straling tegen.

Varianten

Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas verkrijgbaar, waaronder:Welke soort voor uw pand het beste is, hangt af van uw situatie en de voorgeschreven veiligheidsnormen voor het gebruik van dit glas.

Figuurglas

Op zoek naar decoratieve beglazing? Dan is figuurglas precies wat u zoekt. Dit type glas bevat een patroon dat bij een hoge temperatuur met een reliëfwals in één zijde van het glas wordt bedrukt. Figuurglas - vroeger bekend als gegoten glas - is een decoratieve beglazing waarin figuren worden aangebracht. Met dit glastype kan men spelen met licht, ruimte en privacy. Zo is elk figuurglas uniek en kunt u precies de sfeer creëren die u voor ogen heeft.


Met figuurglas kunt u veel kanten op. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit blank of gekleurd glas. Woont u in een benedenwoning of aan een (drukke) straat, dan zorgt u met figuurglas voor meer privacy: het glas heeft een verminderde doorzichtigheid. We hebben ook aan de warmte gedacht, want bij ons is figuurglas in combinatie met isolatieglas verkrijgbaar.

Glas bestellen bij GS Glas

Wilt u meer informatie over onze glassoorten of direct een product bestellen uit ons assortiment? We hebben altijd een grote sortering enkelglas, figuurglas en draadglas op voorraad. Bestelt u glas (met uitzondering van hardglas) voor 09:00 uur ‘s morgens, dan heeft u het product de volgende werkdag al in huis.

Vraag een offerte aan