De producten van glashandel GS Glas in Waddinxveen

Glas uitkiezen, dat kan nog best lastig zijn. Er is veel keus, wat is het beste geschikt voor uw woning? Glashandel GS Glas in Waddinxveen adviseert u graag over de vele mogelijkheden.

Floatglas

Floatglas wordt ook wel enkelglas genoemd. Het bestaat uit de grondstoffen zand, kalk en soda, die onder hoge temperaturen worden gesmolten. Dit type glas is doorzichtig en erg sterk. Het wordt ook gebruikt bij de productie van isolatieglas.

Bij GS Glas leverbaar in:
2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 millimeter

Draadglas

Bij dit type glas zitten er metalen draden - meestal een legering van ijzer en nikken – in een vierkant rasterpatroon als bewapening in het glas. Het draad heeft een diameter van ongeveer 0,5 millimeter. Draadglas behoort tot de veiligheidsglassoorten, omdat bij een breuk de scherven door het draadnet bijeen worden gehouden.

De glaszetters van GS Glas uit Waddinxveen kunnen draadglas ook in combinatie met isolatieglas toepassen.

Gelaagd glas

Ook gelaagd glas is een veiligheidsglassoort, vanwege de beschermende werking van het glas. Dit type glas bestaat uit meerdere glasbladen die verbonden zijn met 1 of meerdere kunststof tussenlagen. Wanneer het glas breekt - bijvoorbeeld in geval van een ongeluk of opzettelijke schade als een inbraak - blijven de scherven aan de folie plakken.

Gelaagd glas kan worden toegepast in combinatie met isolatieglas.

Hardglazen producten

Klep- en draairamen
Bij deze raamsoorten is het hang- en sluitwerk in het glas aangebracht. Een groot voordeel hiervan is dat het een onderhoudsarm product is met een vrijwel onbeperkte levensduur, vanwege het ontbrekende raamwerk. Deze type ramen laten meer licht door in uw huis. De klepramen zijn indien gewenst door ons ook in isolatieglas uit te voeren.

Deuren en puien
Hardglazen deuren en puien zijn bij onze glashandel in diverse uitvoeringen leverbaar. Het product is voor diverse toepassingen bruikbaar, zoals entreepuien, binnendeuren, wanden, douchedeuren en douchecabines.

Keuken achterwanden
Deze glazen wandbekleding bestaat uit gehard glas, waardoor dit type uitermate geschikt is voor achter een warmtebron, zoals een kookplaat. Bij ongeharde glassoorten kan het glas door temperatuurverschillen breken (thermische breuk). Onze hardglazen wandbekleding is leverbaar in diverse RAL-kleuren. 

Gehard glas

In het algemeen wordt gehard glas - net als gelaagd glas en draadglas - gebruikt voor het waarborgen van de veiligheid. Het glas is tot 5 keer sterker dan gewoon glas. Wanneer er een breuk ontstaat, valt het glas in relatief onscherpe korrels uiteen die geen grote verwondingen kunnen veroorzaken.

Glashandel GS Glas in Waddinxveen levert gehard glas ook in combinatie met isolatieglas.

Vandaag voor 09.00 uur besteld, is morgen al in huis

Wilt u meer informatie over onze glassoorten of direct een product bestellen uit ons assortiment? We hebben altijd een grote sortering enkel glas, figuurglas en draadglas op voorraad. Bestelt u glas (met uitzondering van hardglas) voor 09.00 uur ‘s morgens, dan heeft u het product de volgende werkdag al in huis.